- 13 Aralık 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Çılga Turan
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme519
Beslenme Koçu Çılga Turan ile Defya mutfağında sizlere glutensiz ve vegan peynirli tatlı patates börek tarifi hazırladık. Çılga Turan’ın, Lurch Yaprak ve Sebze Doğrayıcısı Catto ve Blendtec Blender 650 kullanarak hazırladığı bu lezzetli böreğe bayılacaksınız!
*İçme suyu – sosu açmak için gerekirse.
*Süslemek için dilimlenmiş maydanoz.
Yapılışı: Badem ricottamız icin tüm malzemeleri Blendtec twister da istediğimiz kıvama gelene dek geçiriyoruz. Badem ricottamız buzdolabında form alsın diye patateslerimizi hazırlarken buzdolabına koyuyoruz. Tatlı patatesleri yaprak doğrayıcıda ince bir şekilde yufka haline getirdikten sonra bıçakla kenarları düz olsun diye eşitçe kesiyoruz. Yaklaşık 13-14 cm olursa uzunluğu kolay sarabilirsiniz. Fırını 230 derece alt üst ayarda açıp ısıtıyoruz. Tatlı patateslerimizi badem ricotta peynir dolgumuzla doldurup sarıyoruz. Borcam kare bir pişirme kabına yerleştim üzerine ve kenarlarına hafifçe fırçamız ile zeytinyağı sürüyoruz. Bu aşamada tatlı patateslerimizi ister iç dolguyu hazırlayıp sardıktan sonra fırınlayabilir istersekte ocakta arkalı onlu pişirip dolgumuzu ekleyip servis edebiliriz. Isınmış fırında yaklaşık 15-20 dk max pişiriyoruz. 15 dk dan sonra pişmiş oluyor çünkü patatesler ince ama üzerini daha kızarmış istiyorsanız biraz daha pişirebilirsiniz. Tabaklamak için bir spatulaya kullanıp üzerine dilimlenmiş maydanoz ekliyoruz.
Afiyet Olsun!
Yorum Yap